BLC verliest eerste bekerwedstrijd

 
BLC verliest eerste bekerwedstrijd

Het was het eerste weekend in september en BLC 1 mocht aantreden voor de eerste serieuze test. Een bekerwedstrijd tegen zondag 4e klasser Jan van Arckel. De voorbereiding was qua resultaat wisselend. Er werd gewonnen van GVV en CHC vriendschappelijk maar in de Bossche Cup werd verloren van Real Lunet en BVV en kwam BLC tegen TGG niet verder dan een 0-0. Onlogisch is het allemaal niet, dat het spel nog wat wisselend is, want de selectie kent maar liefst 12 nieuwe namen.


Over Jan van Arckel was weinig bekend behalve dat Bosschenaar Marco van Loon er trainer is en er een linker flank speler wel wat van kon. Na een goede trainingsweek begon BLC met de onderstaande 11 namen in de basis. Dylan op doel. Achterin op rechts Piet, Centraal Lex en Thomas, en linksachter Adnan. Centraal als verdedigende middenvelder Ruud. Ervoor stonden Ilias en Ralph. Voorin op rechts Bob, op links Niels en in de spits Johan. In de wissel zaten Justin, Koen, Jeremy en Jelmer. Buiten dat enkele spelers hun officiŽle debuut maakte, was het ook het eerste officiŽle duel van Erwin Bax als assistent coach van John Huisman. Good old Henri Laros is nog altijd de leider van BLC 1 en vlagger is Rene Venmans. Rene was echter nog met vakantie dus nam de vader van Dylan de honneurs waar.


De wedstrijd begon voor BLC niet lekker. JvA (Jan van Arckel) had er zin in en zat er kort op. Dat resulteerde in het feit dat niet BLC de ploeg was die domineerde maar JvA. Zo was de eerste grote kans ook voor de spits van JvA. Dylan wist knap redding te brengen. Even later was er weer een grote mogelijkheid voor JvA. Maar wederom was Dylan er om redding te brengen. Het stond nog niet lekker bij BLC. Toch kon BLC ook een kans creŽren. Bob was het die goed doorkwam op rechts en Johan zocht bij de 2e paal. Hij kopte naast. JvA speelde een stuk agressiever als BLC, dus een doelpunt kon niet uitblijven. In de 36e min was het raak. Na balverlies van BLC rond de 16e van JvA werd de snelle nr 9 van JvA diep gestuurd. Hij kwam 1 op 1 met Dylan en maakte de bal beheerst af. 1-0 achter. Nog een 5min later was het weer feest voor JvA. Wederom aanvallend balverlies voor BLC en in de omschakeling werd BLC geklopt. Nu over links kon de aanval worden uitgespeeld en was het na 41min 2-0. Vlak voor rust kreeg Ralph nog een goede mogelijkheid op goed doorzetten van Ruud. Helaas ging zijn schot net over.


Dat er was moest gebeuren was duidelijk. Het veldspel was niet om aan te zien en alleen Dylan en Piet behaalde in de 1e een voldoende. Er werd 2x gewisseld. Jelmer kwam erin voor Ruud waarmee Bob centraal op het midden ging spelen. Ook Adnan verliet het veld en de nog maar 17 jarige Koen Stolzenbach maakte zijn 1e officiŽle senioren opwachting. De donder speech van John bleek aangekomen te zijn. Binnen 3minuten na rust stond het namelijk weer 2-2. De 2-1 kwam van de voet van Johan. Hij werd diep gestuurd door Thomas. Johan geloofde in de bal, was de verdediger te slim af en lobte de bal over de keeper. Dat was 1 min na rust. 3min na rust werd het 2-2. Niels werd aangespeeld op links. Zette hard en laag voor. De keeper maakte een miscalculatie en de bal kon door Ralph worden binnen gewerkt. Het was paniek bij JvA. En niet zomaar paniek, zware paniek. Jan van Arckel wist even niet waar ze het zoeken moesten en BLC drukte door. Johan kreeg een goede kans op de 2-3 te maken maar de keeper kon redding brengen. Ook een schot van Bob uit de 2e lijn ging maar net over. Helaas was het een onoplettendheidje achterin wat JvA weer in het zadel hielp. Wederom kon de spits van JvH scoren en zette 25min voor tijd de eindstand van 3-2 op het bord. BLC was daarna niet meer bij machten grote kansen te creŽren maar had zeker de 2e helft het betere van het spel en ook veldoverwicht.


Aankomend weekend komt BMC op bezoek. Zij wonnen de 1e bekerwedstrijd met 2-0 van Den Dungen.


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU