Sleeuwijk pakt koppositie met minimale winst op BLC

 

BLC ging tegen Sparta’30 thuis, onnodig, onderuit tegen. Nu moest het een moeilijke uitwedstrijd spelen tegen de nr 2 van de ranglijst Sleeuwijk. Die nog geen wedstrijd hebben verloren dit seizoen. BLC had een prima trainingsweek achter de rug en de onderstaande elf gingen het veld in. Dylan op doel. Achterin op rechts Lex, centraal Youri en Koen en op links Jori.
Centraal in het midden Ilias en Bob. Ralph op 10 en voorin Jelmer, Adnan en Piet. In de wissel zaten tenzing, Koen B Justin en Niels die net terug was van een vakantie.


Het was een koude maar mooie zaterdagmiddag en de aftrap was om 15uur. Sleeuwijk ging er vol voor. Dat was binnen 3min duidelijk. Want na 2,5 minuut hing de 1-0 al in het netje bij Dylan. De linksachter van Sleeuwijk ontglipte Jelmer. Deze kon voorzetten en bij de 2e paal werd de bal binnen gelopen. Matig optreden van de verdediging van BLC. Ook na het doelpunt was het Sleeuwijk dat de voetballende ploeg was. Dylan kon redding brengen op een schot van afstand en ook een schot van rechts was prooi voor hem.
Na 24min moest Piet naar de kant. Deze was op de training licht geblesseerd geraakt en dacht fit te zijn maar helaas was hij toch niet fit genoeg. Koen Boelen nam zijn plek over. Johan bleef nog achterin als extra slot op de deur. Al kon het strijdplan eigenlijk na de 1-0 direct de prullenbak in want BLC wilde op de nul gaan spelen. Maar mate de eerste helft vorderde kwam BLC beter in de wedstrijd. Zeker het laatste kwartier kregen Bob en Ilias meer controle over het middenveld en ook Ralph werd eindelijke bereikt. Koen vervulde zijn taak als aanspeelpunt uitstekend. Uit een kort genomen vrije trap van Ilias schot Johan een schuiver net voor langs. Even later was het de goed spelende Adnan die ook een goede mogelijkheid kreeg maar de hoek was te lastig om af te werken. De gelijkmaker hing 5min voor de rust op schoen van Ralph maar deze schot over de bal. Sleeuwijk hield stand. Ook Jelmer kon voor rust nog een keer afdrukken maar zijn schot ging over.


Na de rust was het hetzelfde spelbeeld. BLC was op jacht naar de gelijkmaker. Koen kreeg een kans bij de 2e paal op aangeven van Ilias. Ook een schot van Ilias ging maar net over het doel. Ongeveer 15min na rust ging de moe gestreden Adnan naar de kant voor Niels voor nog wat extra stootkracht voorin. Niels werd direct gezocht. Sleeuwijk hanteerde daarna veel de lange bal op de ingevallen linker spits met ervaring die Lex tegen had. Deze kwam in een duel met Johan. Johan speelde de bal terug op Dylan en deze controleerde de bal. De spits doorzag dat en nam de bal van zijn voet en scoorde de 2-0. Een vervelend moment voor BLC want het was op jacht naar de gelijkmaker en zeker ook vervelend voor Dylan die een zeer goede wedstrijd stond te keepen.
BLC liet de kop even hangen maar pakte het toch op. Uit een voorzet van Niels werd Koen net niet bereikt en uit een voorzet van Koen kon Jelmer 10min voor tijd de aansluiter binnenkoppen maar zijn inzet ging net op de keeper. Tenzing was inmiddels ook ingevallen omdat Youri geblesseerd naar de kant moest. Bob had de plek van Johan achterin opgepakt en Johan was naar voren geschoven. Op aangeven van Niels kon Johan nog de 2-1 scoren maar dit was in blessure tijd. Even later vloot de scheids ook af en was helaas het resultaat een krabbe nederlaag.


Het geluk zit nog niet aan de zijde van BLC dit seizoen. Er wordt bij vlagen goed gevoetbald maar de echte scherpte mist nog op sommige momenten. Aanstaand weekend komt RFC op visite. De fusie club van Be Ready en Good Luck staat op plek 12 met 4 punten. BLC is gezakt naar plek 10 met 6 punten. Een belangrijke pot dus.


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU