BLC pakt broodnodige overwinning bij HSSC’61

 

Een overwinning was bij BLC alweer 4 wedstrijden geleden. Vorige week werd er met 1-0 verloren bij GDC en na de wedstrijd was er wederom het gevoel dat er veel meer in had kunnen zitten maar helaas stond BLC wederom met lege handen en had het met een bal op de paal, lat en een afgekeurde zuivere goal het geluk niet aan hun zijde. Om nog maar te zwijgen van de blessure gevallen en het eigendoelpunt wat viel.


Dit weekend moesten BLC uit naar de NR 8 van de competitie HSSC’61. Deze speelde vorige week in de blessuretijd gelijk tegen Sparta’30 en hadden dus een klein tegenslagje te verwerken. BLC ging met incomplete groep naar HSSC’61. Ralph, Bob, Jordy waren allen afwezig vanwege voetblessures. Niels was ziek en Youri was geschorst en ook Justin was er niet bij vanwege een handblessure. Gelukkig konden Koen Stolzenbach en Jeremy van Gullik zich vanuit BLC toevoegen en zat ook Thomas Mesu weer eens bij de wedstrijdselectie na een vervelende enkel blessure.
De opstelling: Dylan op doel. Achterin Tenzing, Koen, Lex en Jori. Op het midden Ilias als controleur en daarvoor Luc en Piet. En voorin in het Midden Johan, op links Adnan en op rechts Jelmer.


De laatste periode heeft BLC het in de beginfase van een duel erg lastig. En dat was ook deze middag weer het geval want in de 5e minuut lag de bal al in het netje bij Dylan. Een diepte bal door het hart van de verdediging was voor Koen B en Lex te machtig en de nr 10 kon de 1-0 scoren. Het spel werd er de minuten daarna niet echt beter op en het werd zelfs 2-0 in de 19e min. Een aanval via de opkomende back vanaf rechts werd afgerond door de spits bij de 2e paal.
Het was koud en guur deze middag maar om nou de eerste 20min staan te slapen was zeker niet de bedoeling. BLC pakte het gelukkig op daarna. Onder leiding van Ilias werd de druk wat opgeschroefd en werd het veldspel wat beter. Bij Jori lag de ruimte en deze werd meer en meer benut omdat HSSC moest inzakken. Een schot van Jori Pallada vanuit een afgevallen corner was het eerste wapenfeit. Even later was er weer een corner. Deze werd voorgezet. Jelmer wilde de bal inbrengen en via via kwam de bal bij Koen B welke zijn 2e goal van het seizoen aantekende. BLC liet het er niet bij zitten en ging door. Piet had een reuze mogelijkheid op de gelijkmaker maar de verdediger kon er net op tijd bij. Even later telde Johan de 2-2 al na een inzet van Jelmer maar de keeper kon de bal knap redden. Toch viel de 2-2 nog voor rust. En wil in de 44e minuut. Adnan werd diep gestuurd door Luc. Deze ging met een mooie individuele actie zijn man voorbij en schoot hard vanuit een moeilijke hoek binnen. Dat was een belangrijke aansluiting op slag van rust.


Na rust had BLC het gehele middenveld in handen. De NR 11 van HSSC zorgde nog wel voor gevaar maar Dylan kon redding brengen. Johan was het die BLC de 2e helft aan de hand nam. Hij moest, waarschijnlijk door het weer, in beweging blijven en verdedigde zelfs mee. Toch bemoeide hij zich ook veelvuldig met de aanval. Een kopbal op een voorzet van Tenzing werd nog gered, ook een 1 op 1 met de keeper ging in het zijnet maar in de 66e min was het dan toch raak. Op een mooie steekpas van Illias zag Johan de ruimte, kapte een verdediger uit en schot binnen. Nog geen 2min later was het Luc die Piet de diepte instuurde en deze dacht deze keer niet na en punterde de bal binnen. Zo stond BLC ineens riant met 2-4 voor. Toch waren er nog ruim 20min te spelen. Zeker door verschillende blessure behandelingen lag het spel een aantal keer stil. 10min voor tijd had Dylan nog een belangrijke redding en haalde Jori daarna de bal nog een keer van de doellijn. Luc had nog een kans om de score voor BLC nog wat te verhogen. Zijn kopbal leek erin te vallen maar wederom was het de keeper van HSSC die redding bracht. Eindstand 2-4.


Door de overwinning komt BLC weer dichterbij de middenmoot. Aankomend weekend staat de wedstrijd tegen Vuren op het programma. Deze staan op plek 9 met 1 punt meer. Het zou mooi zijn de super saturday te bekronen met 3 punten en ze voorbij te gaan op de ranglijst.


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU