BLC in slotfase onderuit tegen koploper Everstein

 

BLC kreeg dit weekend de koploper Everstein op visite. Een nieuwkoper in de 3 e klasse D. Voorheen zaten ze in een andere regio ingedeeld dus voor BLC was dit een nieuwe onbekende tegenstander. Nadat John wat huiswerk had gedaan kwam eruit dat er 2 oud speler van FC Den Bosch instonden en dat het team voor dit jaar wat bij elkaar gekocht was omdat er promotie aspiraties zijn bij Everstein. Dat bleek ook wel want na 2 wedstrijden stonden ze aan kop met 2 gewonnen duels. BLC verloor vorige week bij Capelle dus een 3 punter was welkom deze middag.


De opstelling was als volgt: Dylan op doel. Achterin op rechts alleskunner Pietje. Centraal Youri en Koen en op links aanvoerder Jori. Op het middenveld een 2 mans blok met Bob en Ilias en daarvoor Ralph. In de aanvalslinie stonden Niels, Johan en Jelmer. De wissels bestonden uit Justin, Adnan, Michael en Tenzing. Luc en Thomas waren beide afwezig vanwege blessures.


De wedstrijd startte in een zonovergoten sportpark op zuid om 15uur. Everstein had de tactiek BLC snel af te jagen. Dat bleek in de beginfase. Volle druk op elke bal. De trainer van Everstein coachte er flink op los. Dat trok direct de aandacht van de bank van BLC. Buiten dat het irritant was dat hij elke, maar dan ook elke bal coachte en zijn speler voorzei wat ze moesten doen, bemoeide hij zich ook met spelers van BLC, want natuurlijk ronduit raar is. Of het daaraan lag of niet. BLC had het moeilijk in de beginfase. Dat resulteerde in een goal van Everstein. Een hoog balletje door het hart van de verdediging zette de nr 9 vrij voor Dylan en deze ronde na 5min al af. 0-1 achter. Daarna kreeg Everstein 2 goede kansen maar Dylan stond op zijn post en hield BLC op de been. Na ongeveer een kwartier kwam BLC uit het schulpje en kreeg een vrije trap op de linkerzijde. Ilias nam de bal en deze kwam bij de 2 e paal terecht waar Koen Boelen binnen kopte. 1-1. Plots was het al wat stiller op de bank bij Everstein. Het werd helemaal stil toen Niels de 2-1 maakt. Goed afjagen van Ralph, die een prima wedstrijd speelde, resulteerde in een assist voor hem. Niels maakte de 1 op 1 met de keeper goed af. Toch kon BLC niet lang genieten van de voorsprong want in 33 e min was het alweer gelijk. Wederom de nr 9 van Everstein maakte hem. Een vrije trap werd door niemand aangeraakt een verdween in het doel bij Dylan. De rust stand was 2-2.

Na rust kwam BLC goed uit de startblokken. Na een goede ingreep van Bob werd Niels aangespeeld. Deze maakte een actie en schoot op doel. Het schot spatte uit n op de lat. Even later was het wederom BLC die een kans kreeg. Johan kreeg de bal bij de 2 e paal maar zijn inzet ging naast. Everstein, die een sterk centraal duo kende met o.a. een oud speler van FC Den Bosch, stond goed en gaven weinig weg. Ook Dylan moest daarna zijn handschoenen weer gebruiken. Een goede vrije trap pakte hij knap uit de hoek. BLC zette daar nog een grotere kans tegenover. Johan kon zich vrij spelen en via een lobje probeerde hij de keeper de passeren maar deze kon net met de vingertoppen de bal over het doel werken. Het was spannend. Inmiddels waren Tenzing, Adnan en ook Michael binnen de lijnen gekomen voor Ilias, Niels en Jelmer. Het duel leek op een gelijkspel af te gaan maar helaas voor BLC ging het toch nog mis. Diep in blessure tijd was er een laatste aanval over de linkerzijde. Uit de voorzet kon Dylan in eerste instantie de inzet nog keren maar in de rebound werkte wederom de nr 9 de bal in het doel en zo verloor BLC in de laatste minuut van Everstein 2-3. Waar een gelijkspel zeker op zijn plek was bleef BLC met lege handen achter.


Aankomend weekend speelt BLC tegen GVV63 uit Gameren. Ook GVV heeft pas 1 keer gewonnen en dat was 2 weken geleden van Vuren met 2-1.


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU