BLC opent competitie met een mooie overwinning tegen Neo’25.

 

Het was de dag waar heel de voorbereiding naartoe was gewerkt. Het begin van de competitie. Al puntjes werden in een goede trainingsweek door trainers John en Erwin nog op de i gezet en het vlaggenschip BLC 1 was klaar voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie. De nr 4 van vorig seizoen, Neo’25, kwam op bezoek. Thuis werd vorig seizoen met 0-2 verloren en uit werden ook geen punten gepakt dus dat moest dit seizoen anders.


De opstelling was als volgt: Dylan in het doel. Achterin op rechts Tenzing en links Jori. Centraal achterin Youri en Koen B. Op het middenveld stond Bob verdedigend, rechts Luc en links Thomas. In de aanvalslinie, Jelmer, Niels en Johan.
De wissels bestonden uit Justin, Koen S, Adnan, Ralph en Piet.


Met een sterke selectie begon BLC dus de eerste wedstrijd. Neo was er met het eerste wapenfeit. Ze kregen een vrije trap maar deze werd naast gekeken door Dylan. BLC oogde in de beginfase scherper dan alle tot nog toe gespeelde eerste helften. Zeker Jelmer had goed geslapen en was wakker. Hij stond aan de basis van de 1-0 voorsprong in de 8ste minuut. Met een mooi overstapje speelde hij zichzelf op rechts vrij. Hij liep diep en zag Niels vrij staan. Via Niels kwam de bal voor de voeten van Luc Pelleboer en deze ronde af. Een mooie opsteker voor BLC. Even later was er nog een kans voor BLC. Het was wederom Jelmer die aan de basis stond. Hij gaf een steekbal op Johan, die via een klassiek wippertje de bal oplifte voor zichzelf en schoot voorlangs. Het zag er allemaal flitsend uit. Mede ook door het vers opgeschoren kapsel van Johan, mocht de krant toevallig aanwezig zijn voor foto’s was zijn motivatie. Koen Boelen was de gelukkige die de eerste gele prent te pakken had. Hij werd redelijk afgezaagd maar de scheids zag er weinig in. Koen was het daar niet mee eens en kreeg voor praten Geel. Even later moest Tenzing aan de noodrem trekken. Zijn overtreding bleef raar genoeg onbestraft. Even later verdedigde Youri goed in een fairduel en de nr 9 van Neo maakte een kleine overtreding. Daar floot de scheids voor een de nieuwe Youri gaf zelfs een duimpje aan de scheids.
BLC was beter in de beginfase. Niels ging er op links met snelheid langs en schoot op doel maar de keeper kon redden. Zelfs de linksback Jori werd in stelling gebracht. Ook daarop had de keeper van Neo een antwoord. Hij maakte echter geen hele zeker indruk want liet veel ballen los. 1-0 was het bij rust.In de 2e helft bleef de opstelling ongewijzigd. En 8min na rust was het BLC die de voorsprong verdubbelde. Bob zat er kort op. De bal kwam bij Thomas en deze stuurde Niels diep op rechts. Niels kwam naar binnen en schot de bal binnen. 2-0. Bij Neo begonnen de frustraties wat op te lopen en ze besloten wat meer druk te gaan zetten. Een kleine onoplettendheid bij BLC was nodig voor de aansluiting van Neo al 2min later. Vanaf dat moment was Neo de betere ploeg. Dylan moest een aantal keren redding brengen en BLC kwam niet meer echt voorwaards. De organisatie stond, met Koen, Youri en Bob echter goed en iedereen wist zijn taak. Een onderschepping van Koen leidde de 3-1 in. Luc zag Niels diep gaan, nu op links, en Niels scoorde zijn tweede van de middag. Altijd lekker als nieuweling de competitie te openen met 2 goals en 1 assist. Want 3min na de 3-1 lag de 4-1 in al te touwen bij Neo. Niels was nu niet de maker maar de aangever. Frisse opscheer Johan was het die afrondde en ging door waar die in de voorbereiding mee bezig was, Goals maken. Direct daarna kon ook Jelmer de slagroom op de taart spuiten maar zijn schot ging voorlangs. Piet, Ralph en ook Koen S vielen allen nog in voor het slot definitief op de deur te gooien. Er gebeurde de laatste 10 weinig meer. Dylan had nog een goede safe 5min voor tijd maar de hoop was bij Neo allang verdwenen.


De eerste competitiewedstrijd winnen is altijd belangrijk, zeker in eigen huis. Aanstaande zaterdag reist BLC naar Sprang-Capelle om tegen SV Capelle te spelen. Ook daarvan werd vorig jaar verloren en niet misselijk ook. Uit ging BLC met 6-1 kansloos onderuit en thuis werd zelfs met 0-7 verloren van SV Capelle. Capelle opende de competitie met een 2-2 gelijkspel tegen HSSC’61.Naar Nieuwsarchief

SUBMENU