SV BLC wint weer van Altena

 

In het zonnige Nieuwendijk wint BLC in een spannende wedstrijd met 0-1 van VV Altena. Na vorige week drie punten te pakken tegen Olympia ’60 weten de Bosschenaren dit weekend weer een overwinning binnen te slepen. Teun Kessens maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.


De laatste weken van het seizoen breken aan, weken waarin elke overwinning voor BLC belangrijk is. Het gat met de rest van de ploegen uit de Derde Klasse D moet zo snel mogelijk worden geslagen om nacompetitie te ontlopen. Na een overwinning op Olympia ’60 vorige week, ging de ploeg van John Huisman met goede hoop richting Nieuwendijk. Altena heeft een bijzonder goede tweede periode achter de rug, waarin het vooralsnog ongeslagen is. Toch was er vertrouwen in elkaar en in de stijgende lijn die in is gezet.


Het was bekend dat Altena met twee spitsen speelden, waardoor BLC de wedstrijd in ging met drie verdedigers. Lex, Koen en Luc vormde het blok achterin en wat een blok was dit vandaag. In de eerste helft werd er door Altena veel druk gezet op BLC. Het werd gevaarlijk met lopende mensen en diepe ballen, maar tot echte kansen kwamen ze niet. Uit de counter werd BLC een aantal keer heel gevaarlijk en had het de grootste kansen van de eerste helft. Beide teams wisten niet te scoren, waardoor er met een 0-0 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.


In de tweede helft was het spelbeeld redelijk hetzelfde. Altena nam het initiatief, maar BLC bleef gevaarlijk uit de counter. In de 49e minuut resulteerde één van deze counters in een vrije trap aan de rechterkant. Thomas Mesu gooide de bal bij de tweede paal in het strafschopgebied, waarna Teun Kessens uit misschien wel een onmogelijke hoek raak kopte. De bezoekers kwamen, misschien tegen de verhoudingen in, op voorsprong.


Hierna werd het een wedstrijd van extreem hard werken. De achterhoede stond als een huis en de keeper van BLC, Ajay Ramlal, keepte een werkelijk wereldse wedstrijd. De druk van Altena bleef hoog, met veel diepte ballen en voorzetten van de zijkant. De verdediging van BLC wist echter niet te buigen en zeker niet te breken. Uit de counter kon BLC een aantal keer gevaarlijk worden, maar helaas werden hier regelmatig de verkeerde keuzes in gemaakt. Hierdoor kon het de overwinning niet uitbreiden. De enige manier om de overwinning binnen te slepen was door hard te werken. Het verlossende eindsignaal werd gefloten door de uitstekend leidende scheidsrechter en de euforie was enorm bij de Bossche club.


Spelen op de nul was de opdracht van John Huisman en uiteindelijk hebben de heren van BLC dit met verve weten te bereiken. Vanuit iedereen dat BLC is chapeau daarvoor. Volgende week ontvangt SV BLC op Sportpark De Meerendonk NEO ’25, wederom een enorm belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud.


Lees ook:

http://www.073voetbal.nl/2018/03/26/oude-vos-teun-kessens-scoort-en-waarschuwt/


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU