Jeugd BLC krijgt kans

 
Afgelopen weekend zijn de ballen weer gaan rollen en hebben verschillende teams de competities weer hervat. Zo ook BLC 2, welke een inhaalwedstrijd speelde, thuis op Zuid, tegen SSC’55 2 uit Sprang-Capelle. Vanwege het bezoek van de Ajax Vrouwen werd er om 17uur afgetrapt. Een echte avond wedstrijd dus.

Bossche clubs, die over het algemeen na de carnaval geen punt pakken, hebben het altijd moeilijk met carnaval nog in de benen. BLC 2 liet echter zien dat het ook anders kon en versloegen SSC’55 2 met 5-2 door doelpunten van Johannes van Haaster, Piet Vollebergh, Mitchel Venmans en 2x Karma Sando Tsang.

Debuut
Maar nog veel leuker was dat drie A-spelers hun debuut hebben gemaakt binnen de selectie van BLC. Sasha Gielis, Jawad Mouza en Tijn van Rooij debuteerde allemaal in deze mooie avondwedstrijd. Waar zelfs Tijn van Rooij in de basis mocht starten als linkervleugel verdediger wat hij zeer goed invulde. Sasha en Jawad vielen een half uur voor tijd in op het middenveld. Voor Jawad was de wedstrijd extra speciaal omdat zijn grote neef, Ali Goulet, aanvoerder is van BLC 2 en met zijn 37 jaar nog steeds een drijvende kracht is voor het team. ‘ Ik hoorde van de trainers dat mijn neefje Jawad bij de selectie zat voor dit weekend. Ik heb hem direct opgebeld om hem het goede nieuws te vertellen en ben vrijdag nog met hem de sportschool ingedoken om hem wat tips en aanwijzingen te geven, aldus Ali. ‘Het is extra leuk ook voor mijn zus om haar broer en haar zoon in één team te zien spelen’, verteld Ali.

Grotere talenten
Niet alleen Jawad maar ook Sasha Gielis en Tijn van Rooij gelden als een van de grotere talenten van BLC die niet op heel langer termijn zullen doorstromen naar de selectie. ‘We zijn na de winterstop samen gaan trainen met de jongens uit A1, vertelt Erwin Bax, trainer van BLC 2. Zo kunnen de jongens alvast wennen aan het fysieke stuk want voetballen kunnen ze allemaal goed alleen de balsnelheid en het fysieke is iets wat een groot verschil is tussen junioren en senioren voetbal zegt Erwin.
Wie weet zullen we een van deze jongens over enkele jaren wel zien schitteren in het vlaggenschip BLC 1.


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU