Geslaagde Ajax Vrouwen Clinic bij BLC

 
Zaterdag 17 februari gaven de Ajax Vrouwen een geslaagde clinic bij sv BLC. De BLC-meidenteams doorliepen verschillende trainingsvormen. Michiel Peperkamp, coördinator van de meidenteams bij BLC: “Geweldig dat Lucienne Reichardt, Marieke Ubachs, Stefanie van der Gragt, Chantal de Ridder en Marjolijn van den Bighelaar een clinic bij ons komen geven. We zien al een stijgende lijn in het aantal meidenteams. Met dit initiatief willen we de meiden van alle leeftijdscategorieën nog meer stimuleren.”


Chantal de Ridder speelt dit jaar haar vijfde seizoen bij Ajax. “We trainen bij de clinic verschillende vaardigheden: snelheid, balvaardigheid, maar ook hoe ze kunnen ‘schakelen’ tijdens een wedstrijd.” Tussen de rondes door mogen de deelnemers de Ajax Vrouwen in een heuse persconferentie alles vragen wat ze willen weten. Van blessures tot andere hobby’s en voor ‘hoeveel euro’ ze bij Ajax zijn binnengehaald.

Brabants accent
De deelnemers genieten zichtbaar en zijn fanatiek. Marjolijn van den Bighelaar, ook voor het vijfde seizoen bij Ajax, geniet er zelf ook van. Met haar roots in Brabant liet ze weten het fijn te vinden om weer even een Brabants accent te horen. “Ik ben nog regelmatig in Brabant bijvoorbeeld voor het geven van een training bij DSC. Het blijft mooi om jonge meiden iets te kunnen leren.”

Dat smaakt naar meer
Voor de BLC-meiden kan de middag niet meer stuk. Op de vraag of ze het leuk vonden klinkt een luid en duidelijk: ja! En sommigen hadden zelf nog wat langer willen trainen. Met een handtekening en poster op zak gaan ze naar huis.


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU