BLC 2 wint als eerste team ooit van Blauw Geel’28 Jumbo zaterdag 2

 

De competities van de eerste teams zijn in volle gang maar ook de reserve selectieteams zijn al 5 wedstrijden onderweg. We lichten BLC 2 er even uit want deze hebben dit weekend een bijzonder knappe prestatie neergezet.

BLC 2 behaalde vorig seizoen nog de finale van de nacompetitie, voor promotie naar de 1e klasse. In de finale strandde ze tegen Alblasserdam 2 en moest BLC 2 dit seizoen dus weer aantreden in de reserve 2 klasse. Met maar liefst 9 nieuwe spelers en 2 nieuwe assistenten moest trainer Erwin Bax gaan bouwen aan een nieuw team bij BLC 2. En dat in een zwaardere competitie dan vorig seizoen. Met onder andere Nivo Sparta 2 en GDC 2 (die degradeerde uit de reserve 1e klasse) en sterkhouders Wilhelimina’26 2 en HSSC’61 2.

Ongeslagen
Toch zit er ook nog een ander bijzonder team in de reserve 2e klasse. En dat is Blauw Geel’28 Jumbo Zaterdag 2. Een team wat in het seizoen 2014-2015 is gestart in de reserve 5e klasse met enkele oud spelers van de zondag tak (die graag op zondag wel eens vrij wilde zijn) en o.a. 2 oud spelers van FC Oss. De spelers die overkwamen van de zondagtak, waar het eerste 3e divisie speelt en het tweede zondag elftal hoofdklasse, bleken veel kwaliteiten te hebben. Blauw Geel’28 zaterdag 2 had namelijk in de afgelopen 3 seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd verloren. Sterker nog ze hebben in de afgelopen 3 seizoenen slechts 2x gelijk gespeeld in competitieverband. Blauw Geel’28 zaterdag 2 werd in de 5e klasse met maar liefst 161 goals voor kampioen. Ook in de 4e klasse was het te gemakkelijk en werd men eenvoudig kampioen zonder een wedstrijd te verliezen. In de 3e klasse ging het net zo gemakkelijk. Met 21 overwinning, 1 gelijkspel en 121 goals voor en 12 tegen werd ook de 3 klasse achter zich gelaten in seizoen 2016-2017.

Mooie opsteker
In het huidige seizoen, in de 2e klasse, begon het ook goed en staat Blauw Geel’28 zaterdag 2 bovenaan door met 0-12 het seizoen te openen bij SSC’55, en overwinningen op Oni’2, Nivo Sparta 2 en Neo’25 2. Toch was er afgelopen weekend, na ruim 70 competitie duels zonder nederlaag de Club van Zuid, BLC 2, die uit, op het hoogveld in Veghel met 1-2 wist te winnen. BLC 2 was het seizoen wat minder begonnen met 4 punten uit 4 duels.
‘Een mooie opsteker voor de ploeg want we konden de punten goed gebruiken’, zegt trainer Erwin Bax. ‘We zijn aan het bouwen aan een nieuwe ploeg en hebben toch aardig wat nieuwe spelers erbij waarvan vijf 1e jaars senioren jongens’ verteld Erwin. ‘Daarom ben ik zo trots op het team dat ze dan de meeste scorende amateurploeg van het afgelopen decennia weten te verslaan met verzorgd veldspel en goed voetbal’.

Voor elke meter strijd leveren
BLC 2 had op de wedstrijddag zelf twee zieke spelers die moesten afmelden. Assistent trainer Danny Otterloo werd voor de zekerheid als 3e wissel op het wedstrijdformulier gezet. ‘Het was een fantastische wedstrijd om te spelen’ verteld Piet Vollebergh, die behoort tot een van de 1e jaars senioren en een product uit eigen jeugd van BLC is. ‘Ik kon deze wedstrijd belangrijk zijn voor het team met 2 assists maar wat nog veel mooier was is dat iedereen voor elke meter strijd leverde. ‘We hebben op karakter gespeeld precies zoals de trainer wilde’. “Het voorhoofd van Paul van Gemert moest zelfs gehecht worden in het ziekenhuis na afloop’ aldus Piet. Juul van Rijskwijk vult aan; ‘We wonnen alle tweede ballen en waren door Goals van Michel Venmans en Karma Sando Tsang het winnende team. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen voor ons door tweede grote kansen aan het einde van de wedstrijd’, maar dat mag de pret niet drukken’, zegt Juul. Ook Juul is een 1e jaars senior speler en heeft dit seizoen ook al een wedstrijd mogen spelen in de vlaggenschip BLC 1 tijdens de bekercampagne.

Goede lijn doorzetten
BLC 2 staat momenteel 6e op de ranglijst en heeft als doel wederom nacompetitie te behalen dit seizoen. Aanstaande zaterdag staat het thuisduel met Oni 2 op het programma waar de goede lijn doorgetrokken moet worden.


Naar Nieuwsarchief

SUBMENU