BLC verliest in eigen huis onnodig.

 

Het was wederom een droog zonnig weekend en we zitten al in oktober. Sparta’30 uit Andel kwam op visite. Zij staan op 5 punten en BLC heeft een punt meer en staat dus 1 plek hoger op de ranglijst. Vandaag moest BLC, buiten de geblesseerde Luc Pelleboer, Thomas Mesu en de vakantie zijnde Niels Nagtzaam het ook doen zonder hoofdtrainer John Huisman. Hij werd begin deze week geopereerd en moet minimaal 4 weken rustig aan doen. Maar ook vanuit het ziekenhuis had John de nodige info verzameld over Sparta’30 en BLC ging dit bestrijden met de onderstaande 11 spelers. Op doel Dylan. Achter Tenzing, Lex, Koen en Jori. Op het midden Bob, Ilias en Ralph. En voorin Jelmer, Piet en Johan. In de wissel zaten Adnan, Justin, Koen S, Youri en Karma die vanuit BLC 2 erbij was gehaald.


De wedstrijd begon niet zoals gedacht. Want na 5min stond BLC met 0-1 achter. Een diepte bal werd door Lex en Dylan verkeerd getaxeerd en de spits was de lachende derde en schoot in de korte hoek binnen. BLC toonde direct verkracht want na 2min stond het alweer gelijk. Piet was de doelpuntenmaker. Een bedoelde voorzet op Ralph viel bij de 2 e paal binnen. BLC was vanaf dat moment een stuk beter. Zeker 20min waren er kansen genoeg op de voorsprong. Jelmer kreeg een schotkan, Bob kreeg een mogelijkheid, en ook Johan speelde Ilias vrij die een kans kreeg. Het dichtste bij was BLC nog met een vrije trap vanaf de 16. Deze werd maar net over geschoten door Ilias. In de 32 ste min kwam Sparta, compleet tegen de verhouding op voorsprong. Een moeilijke terugspeel bal kreeg Dylan niet direct onder controle. De spits van Sparta was er weer als de kippen bij en pakte de bal af van Dylan en scoorde de 1-2. Tot overmaat van ramp was het 2 min later 1-3. Een schot vanaf buiten de 16 ging langs iedereen heen en viel binnen. Dat was ook de rust stand.


Toch gaf BLC niet op en dat was direct na rust te zien. In de 47min kopte Ilias op een afgemeten voorzet van Jori knap binnen. Er was direct aansluiting en wederom was BLC sterker maar de keeper van Sparta was goed wakker vandaag en kon wederom een aantal redding brengen en de 3-3- voorkomen. Ilias has de kans op de 3-3 maar de keeper zat er tussen. Ook Jori kreeg een kans met een schot maar deze bal werd ook eruit gehouden. En als je zelf niet scoort komt de oude voetbalwet. Uit een ouderwetse counter scoorde Sparta de 2-4. De wedstrijd was gespeeld. Ook de zeer aanwezige scheids zag nog een overtreding op Koen over het hoofd en uit die bal kon Sparta zelfs de 2-5 maken. Youri, Adnan en Koen S waren inmiddels binnen de lijnen gekomen maar ook hun konden helaas niets meer uitrichten. Het werd in de 90 ste min nog erg geflatteerd 2-6.


Wat een mooie middag had moeten worden werd een verlies. Gezien het goede spel erg jammer want er zat zeker meer in maar Sparta was BLC vanmiddag te slim af in de counter. Aanstaand weekend moet BLC op bezoek bij de nummer 2 Sleeuwijk die bij de start van de competitie hoge ogen aan het gooien zijn door 4x te winnen en 1x gelijk te spelen.


Naar nieuwsoverzicht »

SUBMENU