BLC pakt mooi uit overwinning in Gameren

 


BLC had punten nodig. Er werd 2 wedstrijden goed spel gespeeld tegen SV Capelle en koploper Everstein maar helaas bleef BLC in beide duels met lege handen achter. Net zoals BLC had GVV’63 uit Gameren ook uit drie wedstrijden 3 punten verzameld en was het vandaag voor beide teams een belangrijke pot. Het leek welk hartje zomer want met een graad of 26 mocht BLC vandaag op bezoek in Gameren.

De opstelling: Dylan op doel. Achterin op rechts Tenzing en op links Jori. Het centrale duo bestond vandaag uit Koen en Lex, die na een blessure zijn eerste basis opwachting maken in de competitie. Op het middenveld stonden Ilias, Bob en Ralph en voorin Jelmer, Johan en Niels.
De wissels waren vandaag Piet, Adnan en Youri die licht geblesseerd was aan zijn knie.


Op een mooie grasmat, wat wel eens anders is als je er in de winterperiode moet spelen, werd afgetrapt bij GVV’63. Het was een kat en muis spel op het middenveld in de beginfase. GVV die veel de diepe bal op de snelle rechteraanvaller zocht en BLC die probeerde te voetballen maar achterin een muur van spelers trof en zo niet verder dan het middenveld kwam. GVV speelde thuis en probeerde het spel te maken maar echt tot iets groots kwam men in de beginfase niet. Ook BLC had buiten een afstandsschot van Koen nog geen kans gehad maar de eigenlijk eerste grote kans was direct prijs. Op het middenveld werd Ilias ingespeeld nadat Bob de bal had veroverd. Ilias zette met een prachtige voetbeweging Niels vrij in de diepte en deze dacht niet na en schoot de bal hard diagonaal binnen. Zijn 4 e doelpunt alweer dit seizoen in 4 duels. Een mooi gemiddelde. Maar natuurlijk ging allereerst alle dank uit naar Ilias die Niels de prachtige pas gaf.
Even later was het Jelmer die een mogelijkheid kreeg op aangeven van Ralph. De keeper kon de bal echter pakken. GVV pakte het weer op en zocht wederom de diepte. Jori P had het zwaar en de aanvaller van GVV kende ook het nodige geluk en kon telkens gevaarlijk de bal meenemen. Maar het centrale duo Koen en Lex hadden het in de smiezen deze middag. Vlak voor rust was er een moment dat BLC wilde doorpakken. Bob werd diep gestuurd door Johan. Hij prikte de 0-2 met de punt van de schoen binnen maar de scheids floot voor buitenspel omdat de grens met de vlag omhoog stond. Het had er alle schijn van dat het geen buitenspel was maar helaas ging het feest niet door.
Na rust kwam BLC scherp uit de kleedkamer. Hoofdtrainer John Huisman die de komende periode eruit ligt vanwege een operatie, had in de kleedkamer nogmaals benadrukt dat hij een overwinning een mooi cadeau zou vinden en daar ging het team voor. Dat was terug te zien op het veld. BLC was scherp in de duels en onder leiding van Ralph werd er veel afgejaagd. Na wederom een goede onderschepping werd Jelmer in de diepte aangespeeld door Lex. Deze ging de 1-2 aan en good old Lex liep net als een echte spits op het doel af en schoot de bal beheerst in de hoek. 0-2.
GVV bracht daarna 2 aanvallers in en de gevaarlijkste aanvaller aan de zijde van GVV moest eraf met een blessure. Dylan moest nog een in actie komen op een schot maar heel gevaarlijk was het nog niet geweest. Ook BLC ging wisselen. De moe gestreden Ilias ging eraf voor Piet. Piet had nog energie voor 10 en wilskracht voor 11. 10min na zijn opkomst gooide Pietje persoonlijk de wedstrijd compleet in het slot. Na goed doorjagen veroverde hij de bal. In de 16 omspeelde hij nog een verdediger en schoot beheerst de 0-3 binnen. GVV vond het daarna wel welletjes. Ralph die moe was ging wat meer in de spits spelen en Johan liet zich zakken. Daaruit kwam ook de 0-4. Op aangeven van Johan liep Jelmer door. Hij liet de afronding nog even spannend maar schoot de 0-4 wel binnen. Direct daarna maakte ook nog Adnan en Youri hun opwachting. Lex kreeg een publiekswissel en Jelmer ging er ook af. In de 90 ste minuut was het Adnan die op aangeven van Piet de eindstand van 0-5 op het bord zette.


Een mooie overwinning die het team opdroeg aan de gezondheid en afloop van een goede operatie van John Huisman. Aankomend weekend speelt BLC thuis tegen Sparta’30. De ploeg uit Andel behaalde 5 punten tot dusver en werden afgelopen weekend thuis verslagen door Sleeuwijk met 1-3.Naar nieuwsoverzicht »

SUBMENU