BLC bezorgt BMC een lastige middag

 

Vorige week verloor BLC het eerste bekerduel en deze week stond de tweede wedstrijd op het programma. Thuis, op Zuid, kwam BMC uit Berlicum op visite. Omdat de wedstrijd om 17u werd gespeeld, speelde BLC in een goed gevuld sportpark. Het was voor een aantal jongens ook het thuis debuut want BLC speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd thuis. BLC 1 mist nog de nodige mensen. Jordy, Jori en Ralph waren geblesseerd. Ruud speelde met BLC 2 mee en Jelmer was met vakantie.

Toch was er nog steeds genoeg keuze en stonden de onderstaande namen aan de aftrap. Justin op doel. Achterin op rechts Tenzing, Centraal Lex en Koen B en op links Koen Stolzenbach. Die met zijn 17jaar zijn debuut maakte in de basis. Centraal op het midden speelde Ilias, vanaf links Thomas en vanaf rechts Luc. Voorin stond Johan in de spits, Niels op links en Piet op rechts. In de wissel zaten Michael, Adnan, Bob en Dylan.


BMC, de nummer 3 van vorige jaar in de 3e klasse zondag, had de eerste bekerwedstrijd van Den Dungen gewonnen met 2-0 en stond te boek als favoriete in deze poule.

BLC liet vanaf de aftrap direct zien dat het wilde voetballen deze middag en tegenstand wilde bieden. Heel anders als tegen Jan van Arckel begon BLC agressief en zat er kort op. Dat resulteerde binnen de 5min in een kans. Niels werd diep gestuurd op links en gaf voor op Johan, die niet nadacht en een omhaal probeerde. Deze lukte maar ging net naast. Johan had er zin in. Dat liet hij een paar minuten later weer zien. Hij werd rechts diep gestuurd en stond bijna op de achterlijn. Er leek geen uitweg maar met een knappe actie omspeelde hij zijn man en trok de bal voor. Helaas kon er niet worden afgedrukt. BMC daarentegen liet ook van zich horen. Een schot ging rechts over het doel van Justin en Justin moest even later snel zijn doel uitkomen om de spits af te stoppen. Toch liep BLC in de 21ste min tegen een achterstand aan. De sterk spelende Koen B verspeelde de bal op het midden. De spits werd direct diep gestuurd, die niet met Koen mee was meegelopen, en kon de 0-1 binnen schieten. Anders dan vorig weekend tegen Jan van Arckel bleef BLC ook na de achterstand er kort opzitten. Een goed voorbeeld daarvan was de 1-1 gelijkmaker van Piet. Ilias zette de aanval op en zette Luc vrij. Luc zag Piet lopen en wilde hem inpassen. Een verdediger zat ertussen en via een schermutseling ging de bal de lucht in. Zoals zo vaak dacht Piet niet na en sprong het duel in en kopte de 1-1 op wilskracht en met gevaar voor eigen leven binnen. Een verdiende gelijkmaker. Helaas kon BLC niet lang van genieten. Want 5min later stond het alweer op achterstand. Er leek een overtreding te worden gemaakt op Koen S. De scheids zag er niets in en liet doorspelen en via een schot uit de 2e lijn in de kruising, waarbij Justin kansloos was, werd de 1-2 voorsprong voor BMC op het bord gezet. Dat was ook de rust stand.


Na rust kwam Bob in de ploeg voor Ilias. BLC ging wat meer druk zetten en ook rechtsachter Tenzing kwam meer in het stuk voor. Via rechts kwam hij goed door en gaf voor maar niemand kon de bal binnen lopen. Even later was het de goed invallende Bob die de bal achterin onderschepte en Luc inpaste. Luc zag Johan diep gaan en gaf de bal perfect mee. In een 1 op 1 met de keeper stiftte Johan de 2-2 binnen. Omdat BLC in eigen huis voor de winst wilde gaan kwam Michael en ook Adnan in de ploeg om aanvallend nog wat bij te zetten. Niels was 2x dichtbij de voorsprong. Uit een goede individuele actie van hem schoot hij op de lat. En even later leek hij de bal binnen te kunnen lopen bij de 2e paal op een voorzet van Johan maar zijn inzet ging naast. Ongeveer 8min voor tijd zette BMC de eindstand op het bord. Uit een counter over rechts ronde de spits bij de 2e paal af en zette de 2-3 eindstand op het bord.


Niet de uitslag waar BLC op hoopte maar gezien het spel zeker een wedstrijd waarvoor niemand zich hoeft te schamen en op voortborduurt kan worden. Met nog één bekerwedstrijd te gaan tegen Den Dungen staat 22 sept de eerste competitiewedstrijd tegen Neo’25 al snel op het programma.


Naar nieuwsoverzicht »

SUBMENU