BLC wint weer eens

 
Dat het moest winnen was voor BLC maar al te duidelijk. Op een ijzige zaterdagmiddag (19 maart) werd er in lange tijd weer een overwinning behaald. De Bosschenaren wisten op Sportpark de Meerdendonk met 4-1 te winnen van Olympia ’60.


In de eerste paar minuten werd al duidelijk dat Olympia niet naar ’s-Hertogenbosch was gekomen om te winnen. Ondanks de hogere klassering kwamen de Dongenaars de eerste vijftien minuten niet echt aan voetballen toe. Dit had natuurlijk alles te maken met de vele afwezigen aan de kant van Olympia en de extreme kou.Voor Jori Pallada a.k.a. Joey Pallada, Palla, JP, Stoomlocomotief, Tandem, Dries, de Bossche Roberto Carlos was het een dag om niet te vergeten. Op zijn verjaardag wist hij in de 23e minuut de score te openen voor BLC. Met een werkelijk wonderbaarlijke streep liet hij de keeper van Olympia kansloos achter. Al het gevoel voor de kou was plots verdwenen, want BLC stond op voorsprong.


Helaas was dit gevoel maar van korte duur, want zoals het hele seizoen konden de ‘Parels van het Zuiden’ niet lang genieten van de voorsprong. Er werd simpelweg vergeten om weer te voetballen en na een voorzet van links kon Joey Kleijberg, door een miscommunicatie van Lex Brink en Bart van de Aar, gemakkelijk de gelijkmaker binnen tikken. Ruststand werd een redelijk terechte 1-1.


De tweede helft begon aan beide kanten scherp en geconcentreerd. In de 50e minuut leek Olympia op een 1-2 voorsprong te komen, maar ‘good old’ Frank van den Hoven was weer zo scherp als een mes en zag de rechter grote teen van Nick van Wanrooij in buitenspelpositie staan. Doelpunt afgekeurd! Dit misschien wat controversieel moment werd nog gerectificeerd, maar daarover later meer.


Na dit moment kreeg BLC even controle over de wedstrijd en werd het gevaarlijk door een aantal diepe ballen over de verdediging van Olympia. Een keer werd het zelfs zo gevaarlijk dat de keeper dacht uit te moeten komen. Waarschijnlijk had hij geen rekening gehouden met de pijlsnelle Jori van de Berk, want hij was eerder bij de bal en kon de bal voor leeg doel inschieten. De voorsprong gaven de Bosschenaren goede moed en het was maar een kwestie van tijd voor Olympia officieel over de knie zou gaan. Na een prachtige diepe bal van Thomas Mesu op TKDS23 a.k.a. Teun Kessens dacht BLC de 3-1 te maken, maar ook deze goal werd door de leidsman niet toegekend.


Dit viel niet in goed aard bij BLC-trainer John Huisman en na een ietwat “minder beschaafde” woordenwisseling met de scheidsrechter besloot hij de wedstrijd te staken. De aanvoerders van BLC en Olympia merkte al gauw dat dit voort kwam uit pure emotie en probeerde de arbiter op andere gedachten te brengen. Met succes! Na een afkoelperiode van 10 minuten ging de wedstrijd weer verder met een 2-1 tussenstand.


De resterende 25 minuten begonnen spannend, want uit een vrije trap kopte Elroy Vereggen rakelings over. Ook de volgende kans was voor de ploeg uit Dongen, maar de inzet van Van Wanrooij werd uitstekend gered door de keeper van BLC. Hierna rechtte de Bosschenaren de rug en maakten de verlossende 3-1 na de inzet van wederom Jori van den Berk. Aan het einde van de wedstrijd wist Nabil Elouajdi nog een doelpunt mee te prikken en bepaalde de eindstand op 4-1.


Met deze overwinning probeert, het hele seizoen al ongelukkige, BLC de negatieve spiraal te doorbreken en weer naar boven te kunnen kijken. Volgende week wacht Altena.


Naar nieuwsoverzicht »

SUBMENU