BLC verliest, uit, bij titelkandidaat SV Capelle

 

De maand oktober zat eraan te komen en BLC 1 moest in het laatste voetbalweekend in september richting Sprang-Capelle. De competitieopening voor BLC was vrij zwaar. Vorig week kwam de nr 4 van de vorig seizoen, Neo’25, op visite en nu moest worden afgereisd naar de nr 2 van vorig seizoen, SV Capelle. Capelle opende de competitie met een gelijkspel tegen HSSC’61. BLC opende, zoals bekend, met een mooie overwinning in eigen huis tegen Neo’25.


Vandaag zou duidelijk worden hoe de stand van zaken was tegen een serieuze tegenstander. Capelle had nagenoeg hetzelfde team als vorig seizoen waar BLC zoals bekend uit 50% nieuwe jongens bestaat. Trainer John Huisman en assistent Erwin Bax kwamen tot de volgende opstelling tegen Capelle. Dylan op doel. Achterin van Rechts naar links Tenzing, Youri, Koen B en Jori. Op het middenveld Bob, Thomas en Luc en voorin Niels, Piet en Adnan. Op de bank namen vanmiddag plaats Justin, Ilias, Koen S, Johan en Ralph. Op een goed gevuld sportpark begon de wedstrijd om stipt 14:30. BLC wist dat het een taaie middag zou worden. Vorig seizoen werd namelijk op hetzelfde veld met 6-1 kansloos verloren. Vooral strijd en veldbezetting zou vandaag belangrijk worden. Pietje Vollebergh had die boodschap goed begrepen en hield in z’n eentje 3 verdedigers van Capelle bezig in de beginfase. Het eerste wapenfeit kwam echter van Capelle. Dylan hoefde niet in actie te komen want het schot ging voorlangs. Ook BLC kreeg een schotkans. Na goed afjagen van Piet kreeg Bob vd Velden de bal en uit de tweede lijn schoot hij over. Toch waren er in de beginfase problemen op rechts voor BLC. De linkerzijde van Capelle was sterk met een snelle aanvaller en goede linker middenvelder. Met een crosspass vanuit achteruit kwamen deze spelers veel in stelling. Gelukkig was Dylan vandaag scherp en kon een aantal goede reddingen verrichten. Ook BLC kreeg nog een goede mogelijkheid. Thomas Mesu was het met een schot net naast op aangeven van Jori. In de 35ste min kwam Ilias in het veld. Tenzing verliet het veld. Luc ging wat meer op rechtsachter spelen en op een vaste man en Ilias ging de rechterzijde bezetten om zo de aanvalsdrang van Capelle te stoppen. Het was Ilias die direct na het binnen de lijnen komen Niels in stelling bracht. Zijn voorzet was echter net iets te hard en Niels kon niet tot scoren komen. De eerste helft ging gelijkwaardig op en leek op een 0-0 af te gaan echter in de 44min was het een prachtig afstandsschot vanaf een meter op 25 wat in de kruising vloog. Je krijgt ze misschien 1 a 2x per seizoen tegen maar BLC had net pech dat dit 1min voor rust gebeurde tegen SV Capelle. De goed spelende nr 7 van capelle maakte hem.

In de rust was er zeker geen paniek want de bezetting stond goed en er was strijd. Capelle had iets veldoverwicht maar BLC was er een paar keer gevaarlijk uitgekomen en deed niet veel onder. Na rust was het spelbeeld helaas anders. BLC leek minder scherp als de eerste helft en had het moeilijk. 10 min na rust viel dan ook de onvermijdelijke 2-0. Een makkelijk gegeven vrije trap van capelle ging op de paal maar in de rebound was capelle mega scherp en de aanvoerder schoot de bal in de touwen. BLC was weer wakker en ging weer voetballen. Ralph was inmiddels in het veld gekomen voor Adnan en zijn eerste balcontacten resulteerde direct in een kans. Luc kreeg een heel goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Alleen vlak voordat hij de bal wilde afdrukken stuiterde de bal op en werd het in plaats van een hard schot een boogbal die de keeper relatief eenvoudig kon pakken. Om nog wat te forceren kwam Johan 20min voor tijd binnen de lijnen voor de moe gestreden Luc. Ook met Johan was BLC niet bij machten nog wat te forceren. Dylan behoedde BLC verder voor een grotere nederlaag met een paar goede reddingen en zo bleef het 2-0.


Gezien vorig seizoen een redelijk resultaat, al had BLC natuurlijk graag voor een stuntje gezorgd. Dit weekend komt de nr 1 van de ranglijst op bezoek. SC Everstein heeft 2x gewonnen en staat samen met GDC en Sleeuwijk ongeslagen bovenaan op doelsaldo


Naar nieuwsoverzicht »

SUBMENU