BLC is uitgebekerd

 
BLC is uitgebekerd

Het seizoen is nog pril maar BLC is in de beker al klaar. Twee duels werden verloren met 3-2 van Jan van Arckel en BMC. De laatste wedstrijd was uit tegen Den Dungen. Die ging in principe nergens meer over maar de eer is ook een mooie overwinning en daar wilde BLC voor gaan. Hoofdtrainer John was aan het genieten van een , lang geleden geboekte vakantie met zijn vrouw, en Erwin mocht de honneurs waarnemen de afgelopen week. Na een prima trainingsweek kwam Erwin tot de onderstaande 11 basis spelers. Dylan op doel. Rechtsachter Piet, centraal Youri en Koen, en linksachter Adnan. Op het midden verdedigd Bob en daarvoor Thomas en Ilias. Voorin stonden van links naar rechts Michael, Johan en Niels. In de wissel zaten Lex, Tenzing, Koen en Justin. Ralph, Luc en Jordy zaten nog in de lappenmand en Jelmer en Ruud speelde met BLC 2 mee.


Zoals eigenlijk al 2 wedstrijden het geval was, begon BLC de wedstrijd een beetje teleurstellend. Simpele passes kwamen niet aan, duels werden niet gewonnen, de 2e bal winnen was ook ver te zoeken en slordig balverlies door verkeerde keuzes was ook tegen Den Dungen het geval. Uit de counter was ook Den Dungen gevaarlijk. Gelukkig stond Dylan in de beginfase goed op te letten. Een bal dwars door het midden was even later weer prooi voor Dylan. In de 16e minuut werd er een vrije trap weggegeven op rand 16. De middenvelder van Den Dungen nam de bal. Dylan had, door de muur, beperkt zicht en kon de bal stompen maar helaas niet verder genoeg en bij de 2e paal liep de spits de bal binnen door slecht meeverdedigen en meelopen van BLC. 1-0 achter. Even later was het weer raak. BLC had een inworp op links. Een zogenaamde ziekenhuis inworp zonder enige coaching kwam bij Youri. Deze wilde terug lopen maar kreeg de bal niet onder controle. De aanvaller ging ermee vandoor en kon gemakkelijk de 2-0 binnen schieten. En dat na 25 al. BLC werd eindelijk wakker en onder leiding van Bob begon men de eerste duels wat te winnen. Johan kreeg zelfs een kans met een schot en even later ging een vrije trap van Niels net langs de muur maar in de handen van de keeper. Den Dungen had voor rust nog 1 grote kans. Deze werd echter voor bijna open doel bij de 2e paal gemist. En BLC kwam met de schrik vrij.


De 2e helft moest het anders. En BLC begon veel scherper. Een mooie een- twee tussen Adnan en Michael liep lekker en een schot van Adnan ging voorlangs. BLC kwam net lekker in de wedstrijd toen de 3-0 viel. Een afgeslagen bal kwam bij de nr 2 van Den Dungen. Deze schoot van ver buiten de 16 op doel en via de rug van een BLC speler veranderde de bal van richting en ging in het doel. Ook die pech kon er nog wel bij. Vanaf dat moment veranderde alles. BLC ging eindelijk voetballen en combineren. Dat resulteerde in een mooie goal van Michael van Ham, die na een matige eerste helft, zijn gram haalde en scoorde.
Tenzing en Koen S waren inmiddels in de ploeg gekomen en BLC maakte zelfs 15min voor tijd de 3-2. Wederom Koen Boelen was het met een fantastische bal. Johan nam de bal in de loop mee en schot hard de bal in de touwen. BLC ging doordrukken. Adnan kreeg een kans, een schot van Johan ging net naast en ook Niels kreeg een mogelijkheid. Den Dungen stond onder druk en kwam niet meer onder de druk uit. In de blessure tijd was er nog een corner. Zelfs Dylan ging mee na voren. De bal kwam bij hem en via een verdediger van Den Dungen kwam de bal bij Adnan. Deze leek te gaan scoren maar zijn inzet werd uit de doelmond gehaald. Nog in het zelfde moment was er weer een schot op doel en wederom werd de bal van de lijn gewerkt. Een echte scrimmage maar helaas geen gelijkmaker.


De scheids vond het spektakel mooi geweest en wederom verloor BLC met 3-2. Positieve aan heel het bekeravontuur is dat BLC alle 2e helften gewonnen heeft met 2-1. Negatieve aan het verhaal is dat BLC in alle duels het de eerste helft eigenlijk al weg had gegeven. Zeker gezien de competitie begint aanstaande zaterdag zal BLC 1 uit een ander vaatje moeten tappen en scherper moeten zijn in de eerste helft. Als het zo speelt als alle tweede helften dan komt het zeker goed.


Naar nieuwsoverzicht »

SUBMENU